Connect with us

Evenimente

Ziua Psihoeducației – primul eveniment din România unde înveți să nu renunți la drepturile personale

Published

on

Ai dreptul să spui NU!

Psychology Hub vă invită la “Ziua Psihoeducației”– primul eveniment din România unde înveți să nu renunți la drepturile personale.

Evenimentul are loc în următoarele locații:

 1. București – Biblioteca Ion Creangă – Str. Christian Tell, Nr. 10, Sect. 1 – ora 16:00;
 2. București – Biblioteca Dimitrie Cantemir – Str. Viitorului, Nr. 52, Sect. 2 – ora 16:00;
 3. București – Biblioteca Emil Gârleanu – Bd. Octavian Goga 6, Bl.M25, Sect. 3 – ora 18:00;
 4. Cluj Napoca – Biblioteca Județeană Octavian Goga – Calea Dorobanților, Nr. 104 – ora 17:00;
 5. Constanța – Biblioteca Județeană Ioan N. Roman – Str. Mircea Cel Bătrân, Nr. 104a – ora 16:00;
 6. Iași – Filiala „Ion Creangă” A Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” – Iași, Casa Sindicatelor, Bd. Socola, Nr. 134, Etaj – ora 16:00;
 7. Oradea – Ra Bistro & Caffé – Oradea, Calea Republicii, Nr. 9 – ora 18:00;
 8. Sibiu – Biblioteca Județeană Astra – Sibiu, Str. George Barițiu, Nr. 5 – ora 17:00;
 9. Slatina – Cinema Slatina – Slatina, Bd. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 28 – ora 17:00;
 10. Timișoara – Centrul Multifuncțional Bastion – Timișoara, Str. Hector, Nr 4 (Bastion Maria Therezia, Corp C) – ora 17:00.

 

 • Tema acestui an este „Drepturile Personale”

Dreptul de a spune NU, unul dintre drepturile personale despre care se va vorbi în cadrul evenimentului, este dreptul de a cere ceea ce îți dorești sau dreptul să te răzgândești și are la bază Declarația Universală a Drepturilor Omului”,

            “Ziua Psihoeducației” este o inițiativă a Psychology Hub, o comunitate de psihologi și psihoterapeuți care dezvoltă împreună o serie de programe educative, de conștientizare socială și de dezvoltare personală accelerată, menite să genereze o schimbare de mentalitate în România.

Participanții sunt invitați să se implice activ într-o dezbatere pe tema drepturilor personale, ce va fi moderată în fiecare loc de către doi psihologi și/ sau psihoterapeuți. Aceasta se va desfășura pe durata a 3 ore în care vor fi explicate și detaliate drepturile personale.

“Drepturile personale” sunt un concept ce are la bază Declarația Universală a Drepturilor Omului, structurat în lucrarile sale de către Dr. Edmund Bourne, psiholog și cercetător internațional. Din practica de cabinet s-a constatat ca oamenii din societatea românească își cunosc prea puțin aceste drepturi, ceea ce-i afectează atât la nivel individual, cât și la nivel social. Uneori,  acestea sunt uitate, alteori oamenii nu le conștientizează pentru că așa au fost educați și învățați de când erau copii. Odată conștientizate și însușite, generează o schimbare de atitudine atât în raport cu propria persoană cât și cu ceilalți din comunitate, îmbunătățind, astfel, atât calitatea vieții, cât și relaționarea cu ceilalți. Respectul de sine crește, iar ceilalți învață ce se poate tolera sau ce nu se va tolera sau până la ce limite.

 

Uniți de valori și viziuni comune membrii echipei Psychology Hub și-au propus să schimbe acest aspect prin crearea unor programe care să răspundă nevoilor comunității românești. Astfel, Psychology Hub, oferă oamenilor oportunități prin care își pot crește nivelul de conștientizare, abilitățile de comunicare și relaționare, îmbunătățindu-și calitatea vietii.

În prezent, Psychology Hub organizeaza proiectul „Randevu cu Psihologul”, în care participanții sunt invitați să poarte discuții libere cu un specialist în psihologie, pe diferite teme, la Randevu Bistro din București. Până în prezent, aproximativ 500 persoane au participat la acest eveniment, în cele 13 ediții. Proiectul are loc în fiecare marți, de la ora 19:00, în locația amintită mai sus.

“Ziua Psihoeducației” este o inițiativă care aduce psihologii mai aproape de cei care au nevoie de recomandările specialiștilor. Evenimentul se va desfășura în 8 orașe din România, în același timp, pe data de 22 martie și va fi gazduit de Bibliotecile Județene, Biblioteca Metropolitană București, Cinema Slatina și Ra bistro & caffé din Oradea.

Dintre drepturile personale amintim:

 1. Am dreptul să cer ceea ce-mi doresc. A cere presupune a recunoaște că ai o nevoie sau o dorință. Anumiți oameni consideră că a recunoaște că ar avea nevoie de ceva sau că și-ar dori ceva, este un semn de slăbiciune și că a face acest lucru este rușinos. În relațiile de cuplu întâlnim frecvent așteptarea ca celălalt să ne ghicească dorințele sau nevoile și argumentul că dacă ceri și primești, ceea ce obții este mai puțin valoros.
 2. Am dreptul să spun NU cererilor cărora nu le pot face faţă sau cererilor pe care nu vreau să le îndeplinesc. Am fost educați de copii că nu este politicos sau frumos să-i refuzi pe ceilalți. Imaginați-vă o situație în care sunteți invitați la o cină, iar gazda insistă să va servească cu o a doua porție sau situația în care sunteți obosiți și nedormiți, iar prietenul vostru va cere să faceți ceva pentru el. Am fost învățați să fim politicoși și altruiști, iar de cele mai multe ori această educație se întoarce împotriva noastră. Ajungem să ne neglijăm propriile nevoi, pentru a nu fi judecați ca fiind egoiști, răi sau nepoliticoși.
 3. Am dreptul să-mi exprim sentimentele si emotiile, pozitive sau negative. Există o serie de așteptări sociale sau culturale ce ne sunt insuflate de copii prin stereotipuri. Băieții sunt învățați și direcționați să-și însușească o serie de trăsături așa zise masculine: să fie puternici, activi, să ia repede decizii,  să fie competitivi, încrezători, independenți. Pe de altă parte, fetele sunt încurajate să  fie devotate celorlalți, să fie conștiente de sentimentele celorlalți, emoționale, blânde, bune, înțelegătoare. Dacă o femeie care plânge este percepută ca fiind emoțională, un bărbat aflat în aceeași situație este judecat ca fiind slab.
 4. Am dreptul să mă răzgândesc. Ideea de “a te răzgândi” este corelată de multe ori cu neseriozitatea și nehotărârea. Sunt situații în care am stabilit să mergem sau să facem un anumit lucru și chiar dacă acel aspect trece pe un loc secund sau nu se mai află pe lista noastră de priorități, pentru a nu părea neserioși ajungem să depunem energie în a-l realiza. Pe de altă parte, dreptul de a ne răzgândi ne aliniază cu propriile noastre nevoi și priorități. A continua și persevera într-o decizie ce nu se mai potrivește cu ceea ce sunt sau îmi doresc, poate genera confuzie și resurse de energie și timp risipite.

 

Lista drepturilor personale nu se oprește aici.  Aveți dreptul să greșiți și să nu fiți perfecți, aveți dreptul de a vă supăra sau înfuria, aveți dreptul să spuneți “nu știu”, să nu vă justificați comportamentul și, poate cel mai important, să fiți fericiți. Respectul de sine și valoarea fiecărui om sunt în strânsă corelație cu modul în care ne tratăm pe noi înșine și pe ceilalți. Mai multe informații găsiți pe site https://www.psychologyhub.ro/ și conturile de social media https://www.facebook.com/psychologyhub.ro/.

Dintre moderatorii evenimentului amintim:

 • Monica David – Fondator Psychology Hub – psihoterapeut de orientare cognitiv – comportamentală de peste 10 ani, cu competențe in psihoterapia sistemică, membru al Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie cognitiv-comportamentală şi al Colegiului Psihologilor din România, iar în prezent, în curs de formare în analiza tranzacţională. “Un terapeut care nu crede în terapia pe care o practică este ca un copac fără rădăcini.”
 • Lakshmi Bărbuș – facilitator de constelații familiale, psiholog“În urmă cu 15 ani am trăit o destructurare majoră a personalităţii, până acolo încât pierdusem controlul asupra corpului, iar crizele psihotice m-au însoţit pe parcursul câtorva ani. Toate acestea, alături de numeroase experienţe aşa zis “ paranormale”, spirituale, au marcat trezirea mea spirituală.”
 • Laura Valentina Radu – psiholog clinician, psihoterapeut cu formãri cumulate în Psihosexologie şi Psihoterapie Experiențialã Unificatoare, întregite de Bioenergoterapie. “Consider cã o experiențã timpurie mi-a arãtat calea prin iubire necondiționatã, pace şi respect. De atunci am acceptat tot mai mult sã îmi ascult intuiția şi să fac ordine între corp,minte şi suflet.

Orașele în care se va desfășura evenimentul sunt: București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Sibiu, Slatina și Timișoara.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe https://www.psychologyhub.ro/ziua-psihoeducatiei-2019/

Evenimentul este organizat în colaborare cu Biblioteca Metropolitană București, Biblioteca Județeană, Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi din Iași, Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană Ioan N. Roman din Constanța, Biblioteca Județeană Astra din Sibiu, Consiliul Județean Timiș, Cinema Slatina și Ra bistro & caffé din Oradea

Cultura

Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Published

on

Miercuri, 6 noiembrie 2019, de la ora 13.00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vă invită la vernisajul expoziţiei itinerante „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, care va avea loc  pe Str. Regiment 11 – Siret nr. 6A, Galați.

Expoziția, care a putut fi admirată la Muzeul Antipa și la Muzeul Olteniei Craiova, dezvăluie publicului gălățean amintiri despre personalități marcante ale zoologiei românești din ultima sută de ani: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum și Petre Mihai Bănărescu.

Structurată în cinci secțiuni, expoziția elogiază realizările științifice ale savanților prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informații din biografia lor, de documente, cărți sau alte lucrări importante publicate de către aceștia, precum și a unor obiecte care au aparținut celor cinci personalități.

„Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” va fi deschisă pentru vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 29 februarie 2020 (program 09.00 – 17.00).

 

Sponsor principal: MOL România

Sponsor: Hotspot Educațional BRD

Parteneri: Fish’n Bricks, Adevărul, Adevărul de weekend, Historia, Historia special

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

Detalii: www.antipa.ro

 

Continue Reading

Evenimente

fARAD continuă în Bucuresti, la UrbanEye 

Published

on

Arad/București, 4 noiembrie 2019 – Patru dintre cele 17 filme documentare prezentate la fARAD în acest an vor fi proiectate și în Capitală, în parteneriat cu festivalul UrbanEye, Revista Zeppelin și Centrul Cultural Expo Arte.

 

Caravana documentarelor fARAD continuă. Proiecția „Monrovia, Indiana” de Frederick Wiseman a fost deja la Cinemateca TIFF, la Cluj, iar alte câteva titluri ajung la București, în cadrul Festivalului UrbanEye, propunând nu doar proiecții de film, ci și o invitație la dialog.

 

Cea de-a șasea ediție UrbanEye Film Festival se desfășoară între 6 și 10 noiembrie, având în prim plan filme și evenimente care aduc în discuție relația dintre oraș și natură. fARAD, în acest an, a inclus filme sub genericul „Harta si Teritoriile”, seria fiind curatoriată de noul director artistic al festivalului, Dimitris Kerkinos.

 

„Orașele și teritoriile sunt organisme vii care ne influențează în mod direct. Habitatul creează mentalități, valori, viziuni asupra lumii. Formează oamenii diferit. Selecția din acest an a avut în vedere documentare care se concentrează pe tematica spațiului și care arată diferitele aspecte ale vieții urbane în lume”, a declarat Dimitris Kerkinos.

 

Așadar, joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, la ARCUB, va avea loc proiecția filmului „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman: invitația de a descoperi la pas străzile New York-ului alături de protagonistul Matt Green.

 

Vineri, 8 noiembrie, ora 19.00, tot la ARCUB, în prefața filmului „Havana, de la înălțime” de Pedro Ruiz, propunem o conversație despre Orașul ca personaj de cinema, între regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Tudor Mircea și arhitectul Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin), moderată de Corina Șuteu, președintele fARAD. Conversația va fi urmată de unul dintre hiturile fARAD din acest an – un documentar dedicat Havanei, văzută prin poveștile celor care locuiesc în case improvizate pe acoperișurile clădirilor, martori de la înălțime ai unei societăți în continuă schimbare.

 

Duminică, 10 noiembrie, de la ora 15.30, la Cinema Elvire Popesco, fARAD prezintă „Orașul ascuns” de Victor Moreno, o experiență cinematografică imersivă în subteranele Madridului. În aceeași zi, va urma proiecția specială a filmului „Timebox” de Nora Agapi, accesibilizată și persoanelor cu deficiențe de vedere, cu ajutorul Fundației „Cartea Călătoare” (duminică, 10 noiembrie, 19.00, Cinema Elvire Popesco). Un portret intim al tatălui regizoarei, profesorul Ioan-Matei Agapi, care deține o colecție unică de filme și fotografii, documentând aproape 50 de ani din istoria Iașiului.

 

Filmelele fARAD la UrbanEye compun un univers paralel al orașului trăit de locuitori sau explorează spații nevăzute, aflate sub realitatea zgomotoasă a străzilor și trotuarelor.

 

Accesul la proiecțiile de film se face pe baza unui bilet individual sau a unui abonament. Biletul pentru proiecția „Havana, de la înălțime” include și participarea la dialogul „Orașul ca personaj de cinema”. Biletele pot fi achiziționate online prin: https://eventbook.ro/program/urbaneye.

 

Programul integral și informații suplimentare se găsesc la: www.urbaneye.ro și www.farad.ro.

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, cu sprijinul ARCUB.

 

Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul de film documentar fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC., în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Asociația Film ETC. (producător general Oana Radu și consultant programare Mihai Chirilov), în parteneriat cu 111 Film (Eugen Lumezianu). Co-fondator: Mona Nicoară. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos. Ediția 2019 a fARAD a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România.

 

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al Asociației ARTA în dialog, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul arhitecturii.

Contact
Carmen Macavei – tel: 0727 734 411, e-mail: carmen@quartzmedia.ro

 

Atașat

 • Comunicatul de presă în format Word
 • Foto 1: fARAD continuă @UrbanEye
 • Foto 2: „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman
 • Foto 3: „Havana, de la înălțime” de Pedro Ruiz
 • Foto 4: „Orașul ascuns” de Victor Moreno
 • Foto 5: „Timebox” de Nora Agapi

Continue Reading

Evenimente

Eurosport achiziționează drepturile exclusive de difuzare a turneelor ATP în România

Published

on

 

 • Acordurile multianuale de difuzare a turneelor ATP în România, Cehia, Ungaria și Slovacia consolidează poziția Eurosport de gazdă a tenisului în Europa
 • Eurosport va transmite exclusiv până la 41 de evenimente ATP pe an, inclusiv Nitto ATP Finals și Next Gen ATP Finals pe toate platformele
 • Andrey Stoychev: „Prin completarea acoperirii celor patru turnee de Grand Slam, suntem cu adevărat gazda tenisului în România.”

 

 

Eurosport anunță achiziționarea drepturilor exclusive de difuzare a turneelor ATP în România, Cehia, Ungaria, și Slovacia și devine astfel destinația favorită a fanilor tenisului din Europa.

Acordurile multianuale includ acoperirea a 41 de evenimente din cadrul turneelor ATP și vor debuta în 2020 în România și Ungaria, respectiv în 2021 în Cehia și Slovacia. Astfel, Eurosport își consolidează angajamentul de a deservi comunitățile pasionaților de sport cu cea mai complexă acoperire și conținut pe tot parcursul anului.

 

Eurosport va oferi o acoperire completă a ATP Tour în toate țările vizate, cu nouă evenimente ATP Masters 1000, 13 evenimente ATP 500 și 17 evenimente ATP 250, Nitto ATP Finals, precum și Next Gen ATP Finals, disponibile pe toate platforme Eurosport.

 

Andrey Stoychev, VP for Business Development, Distribution Sports & Commercial for Discovery CEEMCA (CEE, Mediterranean, Central Asia), a declarat: „Prin completarea acoperirii celor patru turnee de Grand Slam, suntem cu adevărat gazda tenisului în România. Suntem entuziasmați să ducem parteneriatul cu ATP la un alt nivel și să deservim fanii locali pe toate platformele Eurosport. Acest lucru confirmă investițiile constante pe care le-am facut în ultimii ani pe piața din România, printre care se numără extinderea drepturilor de difuzare pentru Premier League, lansarea emisiunii Premier League Show, achiziția drepturilor de difuzare a FA Cup Jocurile Olimpice și multe altele care vor fi anunțate în curând. Consider că toate arată angajamentul nostru față de această piață și importanța ei strategică în regiune, din ce în ce mai mare de la an la an.”

 

În 2020, Eurosport va continua să prezinte Australian Open, Roland-Garros și US Open în peste 50 de țări, difuzând fiecare meci de simplu și de dublu de la aceste turnee de Grand Slam în direct și la cerere.

 

Note către editori

Pachetul ATP al Eurosport (România, Cehia, Ungaria și Slovacia) include următoarele turnee (poate suferi modificări):

ATP Masters 1000s (9 evenimente):

BNP Paribas Open: Indian Wells

Miami Open presented by Itau: Miami

Rolex Monte-Carlo Masters: Monte-Carlo

Mutua Madrid Open: Madrid

Internazionali BNL D’Italia: Roma

Rogers Cup: Montreal/Toronto

Western & Southern Open: Cincinnati

Rolex Shanghai Masters: Shanghai

Rolex Paris Masters: Paris

 

Nitto ATP Finals: Londra (2020), Torino (2021, 2022, 2023)

Next Gen ATP Finals: Milano

 

ATP 500s (13 eveniment):

ABN AMRO World Tennis Tournament: Rotterdam

Rio Open presented by Claro: Rio de Janeiro

Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC: Acapulco

Dubai Duty Free Tennis Championships: Dubai

Barcelona Open BancSabadell: Barcelona

Gerry Weber Open: Halle

Fever-Tree Championships: Londra

German Open Tennis Championships: Hamburg

Citi Open: Washington D.C.

China Open: Beijing

Rakuten Japan Open Tennis Championships: Tokyo

Swiss Indoors Basel: Basel

Erste Bank Open 500: Viena

 

ATP 250s (17 evenimente):

 

Tata Open Maharashtra: Pune

Diema Xtra Sofia Open: Sofia

Argentina Open: Buenos Aires

Delray Beach Open by VITACOST.com: Delray Beach

Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship: Houston
Gazprom Hungarian Open: Budapesta

Millennium Estoril Open: Estoril

Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon: Lyon

Nature Valley International: Eastbourne

Plava Laguna Croatia Open Umag: Umag

 1. Safra Sarasin Swiss Open Gstaad: Gstaad

Abierto Mexicano de Tenis Mifel presentado por Cinemex: Los Cabos

Winston-Salem Open: Winston Salem

Moselle Open: Metz

Zhuhai Championships: Zhuhai

Chengdu Open: Chengdu

European Open: Antwerp

 

 

Despre Eurosport

Eurosport, destinația pentru sport nr. 1 din Europa, stârnește pasiunea pentru sport a fanilor și îi conectează la cele mai importante evenimente sportive din lume. În calitate de Gazdă a transmisiunilor Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport a oferit experiența supremă a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018 pentru mai mulți oameni, pe mai multe „ecrane” ca niciodată, prin intermediul canalelor locale Eurosport. În mod clar definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport – Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews – au în total 242 de milioane de abonaţi, în 75 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 42 milioane de vizitatori unici pe lună și, împreună cu aplicația Eurosport (disponibilă prin iOS și Android), sunt unicele locuri unde fanii vor putea urmări online Eurosport în orice moment pe mobil sau tabletă. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaţionale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi corporate.eurosport.com.

Continue Reading

Trending