Evenimente
Universitatea Politehnica din Bucureşti a organizat Seara AMiCulturală – Israel
Published
2 years agoon
By
Dorin Huntai
Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative, în parteneriat cu Asociația Studențească AMiCUS București a organizat, miercuri, 22 mai 2018, seară AMiCulturală – Israel.
2018 este un an important atât pentru România, care aniversează 100 ani de la Marea Unire, cât și pentru statul Israel, care celebrează 70 ani de existență. În anul 200 de la înființarea Universității POLITEHNICA din București, vă invităm să sărbătorim împreună, în cadrul acestui eveniment, 70 ani de relații diplomatice neîntrerupte dintre România și statul Israel, devenit o sursă de inspirație pentru lumea întreagă în ceea ce privește inovația, tehnologia și creativitatea dinamică.
Seara AMiCulturală – Israel este un eveniment de promovare a spiritului intercultural în rândul tinerilor și în mod special în rândul studenților, prin activități diverse și interacțiune cu persoane din cultura și societatea evreiască.
Prin organizarea evenimentului Seara AMiCulturală – Israel, ne-am propus să creăm un cadru prielnic descoperirii și înțelegerii culturii evreiești și, în același timp, să dezvoltăm și componenta de socializare interculturală. Astfel, evenimentul este structurat în două părți: prima parte va conține prezentări ale obiceiurilor, istoriei, religiei, educației și tradițiilor specifice evreiești, iar cea de-a doua parte a evenimentului se va desfășura într-un cadru informal și este destinată momentelor de socializare, antrenate de prezența unor elemente specifice culturale și gastronomice.
Seară AMiCulturală – Israel – 22 mai 2018
Prezentare invitați
- Excelența Sa Tamar Samash
Ambasador a Statului Israel în România
Doamna Tamar Samash s-a născut la Ierusalim în decembrie 1951. Şi-a petrecut copilăria în Franţa, unde tatăl ei era diplomat. A studiat la Universitatea Sorbona şi la Universitatea Ebraică din Ierusalim, fiind licenţiată în Studii Biblice şi în Literatură Franceză. Este diplomat al Ministerului israelian de Externe începând din decembrie 1975.
Doamna Tamar Samash a fost desemnată pentru funcţia de ambasador al Israelului la Bucureşti din anul 2014 iar din 2016 este numită Cetățean de Onoare al municipiului Iași.
2. Doamna Elisabeth Ungureanu
Șef serviciu administrativ – comunicare al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”
- Domnul Iancu Zuckerman
Supraviețuitor al Pogromului de la Iași, cel mai mare fenomen de exterminare în masă din istorie
A supraviețuit uneia din cele mai mari torturi în masă împotriva semenilor săi. În urmă cu șapte decenii și-a văzut rudele și apropiații cum mor unul câte unul sub un tir de gloanțe însă a reușit să scape și să fugă cât a văzut cu ochii.
- Domnul Silviu Vexler
Deputat – Reprezentantul în Parlamentul României al Federației Comunităților Evreiești din România
Absolvent al Facultății de Jurnalism. Din 2010 este consilierul personal al președintelui (Federația Comunităților Evreiești din România). Din 2016 ocupă funcția de președinte al Comisiei de Etică și Mediere a FCER: ales în cadrul Congresului III al Federației.
- Domnul Rafael Shaffer
Rabinul șef al Comunităților Evreiești din România
Originar din Arad, Rafael Shaffer a emigrat în Israel la 15 ani. În Israel a terminat liceul, a fost înrolat în armată, iar după aceea a început studii de informatică și a lucrat ca informatician. La vârsta de 28 de ani, a luat o hotărâre majoră pentru viața sa: a abandonat studiile de informatică și a mers la Yeshiva (seminar evreiesc în care se studiază Tora și Talmudul). A părăsit și serviciul pe care îl avea. Și-a luat un concediu fără plată de trei luni și nu s-a mai întors.
A studiat textele sacre mulți ani până când, în 2011, a auzit că este un loc vacant în România pentru postul de Rabin Șef.
- Doamna Tova Ben Nun – Cherbis
Preşedinte al Fundaţiei Ronald S. Lauder România şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut
Complex educational privat înfiinţat în anul 1997, cunoscut ca fiind singura şcoală evreiască din România, rămâne în continuare dedicat creșterii și formării noilor generații, insuflând tinerilor valori stabile pentru un viitor durabil și punând astfel pilonii României și lumii de mâine.
7. Domnul Daniel Rosner
As. prof. dr. ing. Universitatea POLITEHNICA din București – Facultatea de Automatică și Calculatoare, Departamentul de Calculatoare
Inginer în știința calculatoarelor, a fost mereu pasionat de tehnologie și educație. Din 2011, coordonează laboratorul de Electronică Aplicată și proiecte hardware InGeAr, cu peste 40 de premii obținute de către studenții îndrumați la competiții naționale și internaționale.
You may like
-
TVR 2: Preselecţii „Câştigă România!” în Capitală
-
CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTREPRISES VA FI ACHIZIȚIONATĂ DE PPF
-
Investiția în educația antreprenorială poate face diferența între succes și eșec, potrivit studiului „Românii despre antreprenoriat”
-
Începe un nou sezon „Politică şi delicateţuri” la TVR 1
-
Eurosport achiziționează drepturile exclusive de difuzare a turneelor ATP în România
-
Crush Publishing la cel mai important eveniment din industria mondială a cărții
Cultura
Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi
Published
1 month agoon
November 5, 2019
Miercuri, 6 noiembrie 2019, de la ora 13.00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vă invită la vernisajul expoziţiei itinerante „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, care va avea loc pe Str. Regiment 11 – Siret nr. 6A, Galați.
Expoziția, care a putut fi admirată la Muzeul Antipa și la Muzeul Olteniei Craiova, dezvăluie publicului gălățean amintiri despre personalități marcante ale zoologiei românești din ultima sută de ani: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum și Petre Mihai Bănărescu.
Structurată în cinci secțiuni, expoziția elogiază realizările științifice ale savanților prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informații din biografia lor, de documente, cărți sau alte lucrări importante publicate de către aceștia, precum și a unor obiecte care au aparținut celor cinci personalități.
„Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” va fi deschisă pentru vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 29 februarie 2020 (program 09.00 – 17.00).
Sponsor principal: MOL România
Sponsor: Hotspot Educațional BRD
Parteneri: Fish’n Bricks, Adevărul, Adevărul de weekend, Historia, Historia special
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.
Detalii: www.antipa.ro

Arad/București, 4 noiembrie 2019 – Patru dintre cele 17 filme documentare prezentate la fARAD în acest an vor fi proiectate și în Capitală, în parteneriat cu festivalul UrbanEye, Revista Zeppelin și Centrul Cultural Expo Arte.
Caravana documentarelor fARAD continuă. Proiecția „Monrovia, Indiana” de Frederick Wiseman a fost deja la Cinemateca TIFF, la Cluj, iar alte câteva titluri ajung la București, în cadrul Festivalului UrbanEye, propunând nu doar proiecții de film, ci și o invitație la dialog.
Cea de-a șasea ediție UrbanEye Film Festival se desfășoară între 6 și 10 noiembrie, având în prim plan filme și evenimente care aduc în discuție relația dintre oraș și natură. fARAD, în acest an, a inclus filme sub genericul „Harta si Teritoriile”, seria fiind curatoriată de noul director artistic al festivalului, Dimitris Kerkinos.
„Orașele și teritoriile sunt organisme vii care ne influențează în mod direct. Habitatul creează mentalități, valori, viziuni asupra lumii. Formează oamenii diferit. Selecția din acest an a avut în vedere documentare care se concentrează pe tematica spațiului și care arată diferitele aspecte ale vieții urbane în lume”, a declarat Dimitris Kerkinos.
Așadar, joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, la ARCUB, va avea loc proiecția filmului „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman: invitația de a descoperi la pas străzile New York-ului alături de protagonistul Matt Green.
Vineri, 8 noiembrie, ora 19.00, tot la ARCUB, în prefața filmului „Havana, de la înălțime” de Pedro Ruiz, propunem o conversație despre Orașul ca personaj de cinema, între regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Tudor Mircea și arhitectul Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin), moderată de Corina Șuteu, președintele fARAD. Conversația va fi urmată de unul dintre hiturile fARAD din acest an – un documentar dedicat Havanei, văzută prin poveștile celor care locuiesc în case improvizate pe acoperișurile clădirilor, martori de la înălțime ai unei societăți în continuă schimbare.
Duminică, 10 noiembrie, de la ora 15.30, la Cinema Elvire Popesco, fARAD prezintă „Orașul ascuns” de Victor Moreno, o experiență cinematografică imersivă în subteranele Madridului. În aceeași zi, va urma proiecția specială a filmului „Timebox” de Nora Agapi, accesibilizată și persoanelor cu deficiențe de vedere, cu ajutorul Fundației „Cartea Călătoare” (duminică, 10 noiembrie, 19.00, Cinema Elvire Popesco). Un portret intim al tatălui regizoarei, profesorul Ioan-Matei Agapi, care deține o colecție unică de filme și fotografii, documentând aproape 50 de ani din istoria Iașiului.
Filmelele fARAD la UrbanEye compun un univers paralel al orașului trăit de locuitori sau explorează spații nevăzute, aflate sub realitatea zgomotoasă a străzilor și trotuarelor.
Accesul la proiecțiile de film se face pe baza unui bilet individual sau a unui abonament. Biletul pentru proiecția „Havana, de la înălțime” include și participarea la dialogul „Orașul ca personaj de cinema”. Biletele pot fi achiziționate online prin: https://eventbook.ro/program/urbaneye.
Programul integral și informații suplimentare se găsesc la: www.urbaneye.ro și www.farad.ro.
Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, cu sprijinul ARCUB.
Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul de film documentar fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC., în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Asociația Film ETC. (producător general Oana Radu și consultant programare Mihai Chirilov), în parteneriat cu 111 Film (Eugen Lumezianu). Co-fondator: Mona Nicoară. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos. Ediția 2019 a fARAD a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România.
Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al Asociației ARTA în dialog, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul arhitecturii.
Contact
Carmen Macavei – tel: 0727 734 411, e-mail: carmen@quartzmedia.ro
Atașat
- Comunicatul de presă în format Word
- Foto 1: fARAD continuă @UrbanEye
- Foto 2: „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman
- Foto 3: „Havana, de la înălțime” de Pedro Ruiz
- Foto 4: „Orașul ascuns” de Victor Moreno
- Foto 5: „Timebox” de Nora Agapi
Evenimente
Eurosport achiziționează drepturile exclusive de difuzare a turneelor ATP în România
Published
2 months agoon
October 23, 2019
- Acordurile multianuale de difuzare a turneelor ATP în România, Cehia, Ungaria și Slovacia consolidează poziția Eurosport de gazdă a tenisului în Europa
- Eurosport va transmite exclusiv până la 41 de evenimente ATP pe an, inclusiv Nitto ATP Finals și Next Gen ATP Finals pe toate platformele
- Andrey Stoychev: „Prin completarea acoperirii celor patru turnee de Grand Slam, suntem cu adevărat gazda tenisului în România.”
Eurosport anunță achiziționarea drepturilor exclusive de difuzare a turneelor ATP în România, Cehia, Ungaria, și Slovacia și devine astfel destinația favorită a fanilor tenisului din Europa.
Acordurile multianuale includ acoperirea a 41 de evenimente din cadrul turneelor ATP și vor debuta în 2020 în România și Ungaria, respectiv în 2021 în Cehia și Slovacia. Astfel, Eurosport își consolidează angajamentul de a deservi comunitățile pasionaților de sport cu cea mai complexă acoperire și conținut pe tot parcursul anului.
Eurosport va oferi o acoperire completă a ATP Tour în toate țările vizate, cu nouă evenimente ATP Masters 1000, 13 evenimente ATP 500 și 17 evenimente ATP 250, Nitto ATP Finals, precum și Next Gen ATP Finals, disponibile pe toate platforme Eurosport.
Andrey Stoychev, VP for Business Development, Distribution Sports & Commercial for Discovery CEEMCA (CEE, Mediterranean, Central Asia), a declarat: „Prin completarea acoperirii celor patru turnee de Grand Slam, suntem cu adevărat gazda tenisului în România. Suntem entuziasmați să ducem parteneriatul cu ATP la un alt nivel și să deservim fanii locali pe toate platformele Eurosport. Acest lucru confirmă investițiile constante pe care le-am facut în ultimii ani pe piața din România, printre care se numără extinderea drepturilor de difuzare pentru Premier League, lansarea emisiunii Premier League Show, achiziția drepturilor de difuzare a FA Cup Jocurile Olimpice și multe altele care vor fi anunțate în curând. Consider că toate arată angajamentul nostru față de această piață și importanța ei strategică în regiune, din ce în ce mai mare de la an la an.”
În 2020, Eurosport va continua să prezinte Australian Open, Roland-Garros și US Open în peste 50 de țări, difuzând fiecare meci de simplu și de dublu de la aceste turnee de Grand Slam în direct și la cerere.
Note către editori
Pachetul ATP al Eurosport (România, Cehia, Ungaria și Slovacia) include următoarele turnee (poate suferi modificări):
ATP Masters 1000s (9 evenimente):
BNP Paribas Open: Indian Wells
Miami Open presented by Itau: Miami
Rolex Monte-Carlo Masters: Monte-Carlo
Mutua Madrid Open: Madrid
Internazionali BNL D’Italia: Roma
Rogers Cup: Montreal/Toronto
Western & Southern Open: Cincinnati
Rolex Shanghai Masters: Shanghai
Rolex Paris Masters: Paris
Nitto ATP Finals: Londra (2020), Torino (2021, 2022, 2023)
Next Gen ATP Finals: Milano
ATP 500s (13 eveniment):
ABN AMRO World Tennis Tournament: Rotterdam
Rio Open presented by Claro: Rio de Janeiro
Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC: Acapulco
Dubai Duty Free Tennis Championships: Dubai
Barcelona Open BancSabadell: Barcelona
Gerry Weber Open: Halle
Fever-Tree Championships: Londra
German Open Tennis Championships: Hamburg
Citi Open: Washington D.C.
China Open: Beijing
Rakuten Japan Open Tennis Championships: Tokyo
Swiss Indoors Basel: Basel
Erste Bank Open 500: Viena
ATP 250s (17 evenimente):
Tata Open Maharashtra: Pune
Diema Xtra Sofia Open: Sofia
Argentina Open: Buenos Aires
Delray Beach Open by VITACOST.com: Delray Beach
Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship: Houston
Gazprom Hungarian Open: Budapesta
Millennium Estoril Open: Estoril
Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes Lyon: Lyon
Nature Valley International: Eastbourne
Plava Laguna Croatia Open Umag: Umag
- Safra Sarasin Swiss Open Gstaad: Gstaad
Abierto Mexicano de Tenis Mifel presentado por Cinemex: Los Cabos
Winston-Salem Open: Winston Salem
Moselle Open: Metz
Zhuhai Championships: Zhuhai
Chengdu Open: Chengdu
European Open: Antwerp
Despre Eurosport
Eurosport, destinația pentru sport nr. 1 din Europa, stârnește pasiunea pentru sport a fanilor și îi conectează la cele mai importante evenimente sportive din lume. În calitate de Gazdă a transmisiunilor Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport a oferit experiența supremă a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018 pentru mai mulți oameni, pe mai multe „ecrane” ca niciodată, prin intermediul canalelor locale Eurosport. În mod clar definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport – Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews – au în total 242 de milioane de abonaţi, în 75 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 42 milioane de vizitatori unici pe lună și, împreună cu aplicația Eurosport (disponibilă prin iOS și Android), sunt unicele locuri unde fanii vor putea urmări online Eurosport în orice moment pe mobil sau tabletă. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaţionale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi corporate.eurosport.com.

TVR 2: Preselecţii „Câştigă România!” în Capitală

Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

fARAD continuă în Bucuresti, la UrbanEye

Fonduri nerambursabile; Surse de finantare IMM

Ştirile TVR vor fi prezentate într-un decor nou, dintr-un studio multifuncţional

Salary Survey: Industria de publicitate a majorat salariile nete cu 3% în 2019, comparativ cu anul anterior

4 cărți care iau pulsul realității, semnate de 4 autori români contemporani

CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTREPRISES VA FI ACHIZIȚIONATĂ DE PPF

Investiția în educația antreprenorială poate face diferența între succes și eșec, potrivit studiului „Românii despre antreprenoriat”

Începe un nou sezon „Politică şi delicateţuri” la TVR 1

POLITEHNICA DIN BUCURESTI, prima universitate din România care primește sprijinul Băncii Europene de Investiții

UBP: Festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019

Filmul Adei Solomon, propunerea Romaniei pentru Oscar 2019

Documentarul Marea Unire – România, la 100 de ani, în Piața Sfatului din Brașov

Delia va sustine o serie de concerte la Sala Palatului in noul show Acadelia!

PRO TV a achiziționat licența de producție a formatului Ninja Warrior!

Universitatea Politehnica din Bucureşti a organizat Seara AMiCulturală – Israel

Giganți globali ai Internetului, experți în transformarea digitală și speakeri celebri vin la București

Israel câştiga concursul Eurovision cu piesa “Toy” interpretată de Netta Barzilai
