Connect with us

Tehnologie

Trei proiecte noi de arhitectură vor prinde viață în Dumbrava Vlăsiei

Published

on

După ce a dat startul unei dezvoltări rezidențiale unice pe piața din România și a propus deja câteva proiecte concept de case semnate de unele dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din țară, Dumbrava Vlăsiei anunță trei noi proiecte curajoase.

Fiecare dintre cele trei noutăți reprezintă o premieră pentru Dumbravă și totodată o viziune specială în ceea ce privește spațiul de locuit. Arh. Dorin Ștefan, unul dintre cei mai renumiți specialiști din România, își va pune semnătura pe un proiect de două case cuplate – Casa DSBA. Tinerii arhitecți Lucian Bugnariu și Diana Bugnariu de la Studio 1408 au acceptat să creeze prima casă care se va construi pe colț de stradă, o provocare în Dumbravă, ca urmare a reglementărilor urbanistice – Casa Studio 1408. Iar Cosmin Georgescu, Cristian Beșliu, Laura Cristea, Cosmin Gălățianu și Horia Munteanu sunt tinerii arhitecți a căror viziune despre Grădina cu Camere va prinde contur în Dumbrava Vlăsiei, ca proiect câștigător al concursului de arhitectură Imagine care s-a încheiat în luna mai a acestui an.

 

Casa DSBA – un duplex plin de culoare, acoperit de cupru

„Consecvent gândului meu despre arhitectură, încerc și mă încearcă o abordare între universal și local, între un semn al timpului pe care-l parcurgem, de fiecare dată „acum”, și „aici”, adică un tribut plătit locului, timp prezent și loc fără timp. Pentru Dumbrava Vlăsiei, am gândit o casă modernă: beton, sticlă, culoare, „funcțională”, living-room total, bucătărie deschisă, scară deschisă, lumină multă și un înveliș recitind vernacularul – urme ale unui acoperiș dominant, „goluri împușcate” în zidărie, o separare sus-jos pe linia orizontului, un dormitor matrimonial venind din „piano nobile”. Pe ansamblu materiale vii: tabla de cupru naturală care în decursul anilor va căpăta culori diferite, tencuieli care respiră, vegetația care inundă casa și diverse: lemn, beton aparent, acoperiri în epoxy, sticlă, un mixt, un hibrid dar și o împăcare”, spune Dorin Ștefan despre proiectul dezvoltat pentru Dumbrava Vlăsiei. (https://dumbravavlasiei.ro/proiecte/casa-dsba)

 

Casa Studio 1408 – o casă pe colț, cu două fațade principale

O premieră pentru Dumbrava Vlăsiei, casa imaginată de Studio 1408 se deschide către natură și comunitate, fiind amplasată pe colț, cu două laturi principale, expuse către trecători, o construcție ce comunică activ cu contextul său. „Către stradă, un perete compozițional lung din cărămidă aparentă materializează nevoia de intimitate a vieții de familie, însă permite vederea din interior către peisaj prin intermediul traforului, care permite pătrunderea luminii naturale și formează diferite efecte spectaculoase în funcție de poziția soarelui. Parterul construcției, ocupat de spațiile de zi, este deschis către diferite grădini private și semi-private și către o terasă acoperită, protejată. Prin compoziția arhitecturală, materiale, viziune, Casa Studio1408 introduce un stil de viață, sensibil, într-o relație echilibrată și necesară cu natura, amplificând toate momentele zilei în contextul scenografic al anotimpurilor din această dumbravă minunată”, sunt de părere Lucian Bugnariu și Diana Bugnariu. (https://dumbravavlasiei.ro/proiecte/casa-studio-1408)

 

Grădina cu camere” – o casă de concurs

Cel de-al treilea proiect nou este și câștigătorul concursului de arhitectură Imagine Dumbrava Vlăsiei. Ales de juriul concursului, fiind totodată și preferatul publicului, proiectul propus de o echipă de tineri arhitecți atrage atenția printr-o viziune curajoasă. „Am hotărât destul de repede să păstrăm, ca preexistență și precedență, locul gol, grădina, elementul care a devenit pivotul întregului proiect. I-am spus „Grădina cu camere” pentru că grădina și camera reprezintă, în mod fundamental, însăși locuirea la curte. În situația dată, casa își strânge camerele laolaltă eliberând două circumstanțe ale pământului pe care se așează: curtea de primire, o piațetă minerală deschisă și incinta, o grădină împrejmuită cu gard viu.

Astfel, locuința devine secvența intermediară între cele două și se raportează la propria-i logică interioară, o aglutinare densă de încăperi în proximitatea grădinii, un cumul de camere într-un sistem cartezian dens cu legături labirintice – dormitoarele cu dependințele lor sau spațiile tehnice, lăsând în afară camerele nobile ale casei: locul de luat masa și bucătăria, recuperate de grădină și livingul decuplat de la teren și așezat deasupra (piano nobile)”, spun Cosmin Georgescu, Cristian Beșliu, Laura Cristea, Cosmin Gălățianu și Horia Munteanu. (https://dumbravavlasiei.ro/proiecte/gradina-cu-camere)

 

În acest moment în Dumbrava Vlăsiei se află în execuție case de design semnate de importante birouri de arhitectură din București – Casa ADNBA, Casa SYAA, Casa ENE+ENE, Casa TEACĂ, Casa ADNBA S, Casa Studio 1408, Grădina cu camere, Casa DSBA.

Tehnologie

Luminile Aurorei Boreale, transformate în simfonie cu ajutorul inteligenței artificiale dezvoltate de Huawei

Published

on

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a transformat luminile fascinante ale Aurorei Boreale într-o simfonie, cu ajutorul unui sistem personalizat bazat pe inteligența artificială încorporată în Huawei Mate 20 Pro, cel mai nou și mai puternic flagship al Huawei, lansat toamna aceasta.

Proiectul realizat în colaborare cu experți în fotografie și muzică, la capătul căruia a luat naștere simfonia “Sound of Light”, a urmărit să testeze limitele modului prin care oamenii pot folosi inteligența artificială pentru a converti imaginile în note muzicale.

În cadrul proiectului bazat atât pe tehnologie, cât și pe artă, colaboratorii au avut misiunea de a capta luminile spectaculoase care apar deasupra Norvegiei, dar și de a crea un sistem personalizat bazat pe inteligența artificială, compatibil cu Huawei Mate 20 Pro, care să recunoască și să analizeze diferitele caracteristici ale luminilor și să le convertească în elemente muzicale. Provocarea finală a echipei artistice a fost să creeze o experiență multi-senzorială care juxtapune inovațiile în inteligența artificială cu sunetul produs de Aurora Boreală.

Aurora Boreală, de la imagine la sunet

Luminile Nordului au fost filmate pe câmpurile din Tromsø, Norvegia, de către Kjetil Skogli, un fotograf celebru pe plan mondial pentru modul spectaculos în care reușește să capteze Aurora Boreală. După terminarea filmărilor, materialele au fost trimise în studiourile de înregistrări, unde compozitorul Mark Sayfritz a lucrat cu sistemul personalizat cu inteligență artificială pentru a crea o simfonie bazată pe imaginile cu Aurora Boreală, care a fost mai apoi rulată pe un smartphone Huawei Mate 20 Pro.

Liniile muzicale au ajuns apoi la James Shearman, unul dintre cei mai buni dirijori și compozitori ai lumii, care le-a aranjat pentru o interpretare orchestrală, în celebra sală de concerte Brahms din Viena. Pe durata întregii călătorii a simfoniei “Sound of Light”, de la urmele fascinante de lumină, la notele muzicale, capabilitățile inteligenței artificiale integrate în Huawei Mate 20 Pro au reprezentat o sursă de inspirație pentru depășirea tuturor așteptărilor.

Rolul Huawei Mate 20 Pro în “Sound of Light”

Pentru realizarea simfoniei “Sound of Light” a fost nevoie de un dispozitiv puternic. Huawei Mate 20 Pro s-a dovedit a fi partenerul perfect în acest demers – proiectul folosind multe dintre caracteristicile extraordinare ale dispozitivului pentru a susține sistemul personalizat bazat pe inteligență artificială.

Compozitorul Mark Sayfritz spune: “Introducerea inteligenței artificiale în muzica pe care am creat-o a dat naștere unei game largi de posibilități creative. Analiza Aurorei Boreale de către un sistem bazat pe inteligența artificială, capabil să identifice lucruri precum culoarea, dimensiunea, forma și viteza, va putea genera de acum înainte variații ale expresiilor mele muzicale.”

În mod normal, toate elementele muzicale generate ar fi trebui să utilizeze computere de mare performanță pentru faza de prelucrare înainte de concertul live. Cu toate acestea, cu ajutorul sistemului personalizat de inteligență artificială, echipa a reușit să transforme smartphone-ul Huawei Mate 20 Pro într-un calculator de generație viitoare. În timpul concertului live, datele convertite au fost transmise prin Huawei Mate 20 Pro la sintetizatoare conectate, creând astfel accente muzicale speciale în timpul spectacolului. Tehnologia avansată și bateria puternică au contribuit la performanța smartphone-ului și s-au dovedit esențiale pentru a susține un concert live.

“Inteligența Artificială a fost de mult timp o prioritate în eforturile de cercetare și dezvoltare ale Huawei. Ca multe tehnologii importante din viața noastră, inteligența artificială ne permite să ne depășim limitele, făcând posibile lucruri pe care nu credeam că le vom realiza vreodată. Iar “Sound of Light” surprinde cu exactitate această idee”, a declarat Peter Gauden, Global Senior Product Marketing Manager, Huawei CBG.

Sunetele Aurorei Boreale, auzite live, într-un concert organizat în Viena

Răspunzând la întrebarea “Ce sunete produce Aurora Boreală”, spectacolul creat în colaborare cu inteligența artificială a avut loc în sala Brahms a Musikverein din Viena, Austria, pe 28 noiembrie. În prezența a peste 300 de spectatori, sunetul incredibil al Aurorei Boreale a fost interpretat de Synchron Stage Orchestra, sub atenta îndrumare a dirijorului James Shearman. Seara a debutat cu filmul care a prezentat călătoria de la cer pe scenă și a culminat cu spectacolul live.

Continue Reading

Tehnologie

Huawei a lansat cel mai puternic smartphone din lume

Published

on

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HUAWEI Mate 20, una dintre cele mai așteptate serii de smartphone-uri ale acestui an. Noua serie HUAWEI Mate 20 reprezintă o etapă importantă în istoria seriei HUAWEI Mate, un vârf de inovație. Dotate cu cea mai puternică și complexă tehnologie de pe piață, cele mai recente flagship-uri Huawei setează standardele industriei în ceea ce privește performanța.

Seria HUAWEI Mate 20 este alimentată de cel mai performant procesor de până acum – Kirin 980. Creat pe o arhitectură de 7 nanometri, acesta include puternicul Cortex-A76 și GPU-ul Mali-G76, ce oferă performanțe îmbunătățite și o experiență de utilizare a smartphone-urilor fără precedent. Totodată, noul încărcător HUAWEI SuperCharge de 40 W, funcția de încărcare rapidă wireless de 15 W și bateriile mari funcționează în tandem pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună durată de viață a bateriei.

Sistemul Matrix Camera include obiectivul Leica Ultra Wide Angle și permite utilizatorilor nu numai să capteze imagini cu o perspectivă mărită, ci și fotografii macro spectaculoase. Noul sistem Matrix Camera adoptă un design avangardist, dispus în patru puncte, care emană personalitate, oferind dispozitivului o identitate vizuală unică, ușor de recunoscut, chiar și de la distanță. Seria HUAWEI Mate 20 pune la dispoziția utilizatorilor interfața EMUI 9, bazată pe sistemul de operare Android P, cu ajutorul căreia utilizatorii se vor putea bucura de toate funcțiile telefonului, disponibile la numai câteva swipe-uri distanță.

Seria cuprinde patru modele: HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI Mate 20 X și PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS. Acestea sunt disponibile în diverse versiuni cu ecrane de 6.39, 6.53 sau 7.2 inchi.

„Smartphone-urile reprezintă o cale de acces extrem de importantă către lumea digitală. Seria HUAWEI Mate 20 este concepută pentru a fi cel mai bun partener („mate”) al utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea să aibă la vârful degetelor cea mai nouă tehnologie, care să le ușureze activitățile cotidiene prin intermediul inteligenței artificiale, duratei de viață de neegalat a bateriei și a unei camere foto extrem de performante”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer BG.

 

Performanță de vârf și o durată de viață a bateriei de neegalat

Procesorul încorporat în smartphone-uri joacă un rol determinant în performanța și eficiența acestora. Având la baza cea mai noua tehnologie construită pe structura de 7 nanometri, procesorul înglobează 6,9 miliarde de tranzistori pe o suprafață extrem de redusă. Comparativ cu Kirin 970, cel mai recent chipset al companiei aduce performanțe incredibile: CPU  – 75% mai puternic, GPU – 46% mai eficient, NPU – 226% mai performant.

Kirin 980 este primul chipset comercial din lume construit având la bază nuclee Cortex-A76. Huawei a conceput o arhitectură inovatoare dispusă pe trei niveluri: două nuclee ultra-mari, două nuclee mari și patru nuclee mici. Acest lucru oferă procesorului flexibilitatea de a distribui cantitatea optimă de resurse în funcție de complexitatea sarcinilor. Totodată, această structură îmbunătățește performanța procesorului și sporește durata de viață a bateriei. Kirin 980 este primul procesor dotat cu tehnologie Dual-NPU care îi conferă o capacitate sporită de procesare a inteligenței artificiale, pentru a susține din punct de vedere al performanțelor toate aplicațiile dezvoltate în jurul acestei tehnologii inovatoare.

HUAWEI Mate 20 Pro este primul smartphone din lume care poate susține viteze de 4.5G LTE Cat. 21 standard, care atinge viteze de descărcare de până la 1,4 Gbps. În plus, telefonul facilitează cele mai rapide conexiuni wireless din lume, care permit viteze de descărcare incredibile. De exemplu, un film cu dimensiunea de 2GB poate fi descărcat în doar 10 secunde. De asemenea, GPS-ul dotat cu tehnologie Satellite Selection îmbunătățește precizia poziționării într-o gamă largă de scenarii.

HUAWEI Mate 20 Pro încorporează o baterie de 4200 mAh, tehnologia HUAWEI Wireless Quick Charge la puterea de 15W, cea mai rapidă soluție de încărcare wireless din industrie, dar și încărcarea inversă wireless, care permite dispozitivului să funcționeze exact ca o baterie externă pentru alte dispozitive compatibile.

Noul sistem de camere – Matrix Camera

Având la baza tehnologia sistemului de camere al HUAWEI P20, sistemul foto al seriei HUAWEI Mate 20 are un obiectiv Leica Ultra Wide Angle, capabil să confere o perspectivă mai largă și să dea un efect tridimensional imaginilor. Noul sistem de camere beneficiază și de funcția macro, ce redă imagini clare ale obiectelor plasate la o distanță de aproximativ 2,5 cm față de obiectiv. Lentila ultra-wide și funcția macro completează setul de caracteristici ale camerei triple Leica, ridicând-o la nivelul unui dispozitiv foto dedicat.

HUAWEI Mate 20 Pro este echipat cu o cameră principală de 40 MP, o cameră cu lentilă Ultra Wide Angle de 20 de MP și una de 8 MP. Împreună, lentile se ajustează pe o gamă largă de lungimi focale, echivalente cu performanța unui obiectiv cu zoom 16-270mm, capabile să redea imagini care concurează cu cele realizate de camerele foto dedicate.

Totodată, seria HUAWEI Mate 20 încorporează inovatoarea funcție video AI Portrait Color. Cu ajutorul inteligenței artificiale, camerele pot izola personajele care apar într-un clip și pot estompa culorile din jurul lor, pentru o evidențiere dramatică. În plus, AI Spotlight Reel identifică clipurile cu o temă comună și generează automat un montaj de 10 secunde.

HUAWEI Mate 20 Pro este dotat cu 3D Face Unlock, funcția fiind capabilă să recunoască un utilizator în mai puțin de 0,6 secunde și are o rată de eroare de sub 1 / 1.000.000. Folosind sistemul 3D Camera Depth Sensing, situat în partea din față a telefonului, acesta poate identifica exact caracteristicile faciale ale unei persoane, fiind capabil să recunoască inclusiv detalii minore. Pe lângă autentificarea utilizatorului, suita de senzori facilitează o serie de noi efecte ce pot fi aplicate oricărei fotografii de tip portret.

EMUI 9 facilitează experiența utilizatorilor

Seria HUAWEI Mate 20 funcționează cu ajutorul EMUI 9.0, o interfață inteligentă bazată pe sistemul de operare Android P. Datorită inteligenței artificiale, care înglobează algoritmi de auto-învățare, a unui sistem integrat de alocare a resurselor și a unui sistem Android optimizat, EMUI 9.0 își păstrează performanțele ridicate, chiar și pe parcursul folosirii îndelungate a telefonului.

EMUI 9.0 încorporează un design minimalist și un meniu intuitiv. Noua soluție de navigare prin intermediul gesturilor permite utilizatorilor să interacționeze cu ușurință cu dispozitivele lor. De asemenea, cu ajutorul inteligenței artificiale, dispozitivele seriei HUAWEI Mate 20 pot să identifice anumite obiecte și, de exemplu, pot estima și afișa numărul de calorii ale anumitor preparate sau produse. Utilizând 3D Live Object Modeling, utilizatorii pot crea un avatar digital, care se poate mișca și care poate interacționa cu aceștia.

Pentru a susține viziunea HUAWEI privind un ecosistem în care toate elementele sunt interconectate cu ușurință, HUAWEI Share 3.0 aduce o îmbunătățire semnificativă. Această nouă funcționalitate permite consumatorilor să transfere rapid fișiere în smartphone și PC. Soluția inovatoare dezvoltată integral de Huawei schimbă modul în care oamenii transferă imagini și clipuri video, fiind nevoie numai de o atingere pentru a stabili o conexiune între telefon și PC.

Design futurist

Toate dispozitivele încorporează un ecran FullView cu un raport ecran/corp foarte bun. Concepute pentru a facilita o utilizare cât mai confortabilă pentru consumatori, telefoanele seriei Mate pot fi utilizate cu o singură mână, indiferent de dimensiunea acestora.

HUAWEI Mate 20 Pro a fost inspirat de eleganța elementelor naturale. Tocmai de aceea, telefonul este curbat de-a lungul tuturor celor 8 laturi, oferind o experiență premium oricui îl atinge. Pentru modelul PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS, Huawei și Porsche Design au îmbinat elemente ale pistei de curse cu materiale premium, pentru a crea un dispozitiv care este atât ergonomic, dar și o declarație de rafinament.

Sistemul de camere Matrix Camera, în patru puncte dispuse simetric în interiorul unei rame metalice aflate pe spatele telefonului, îi conferă lui HUAWEI Mate 20 Pro un aspect unic și avangardist.

HUAWEI Mate 20 Pro este disponibil și în varianta de culoare verde smarald, la fel de prețioasă precum și piatra care îi dă numele. Textura Hyper Optical de pe spatele de sticlă al telefonului utilizează un șablon complex care produce un efect irizat, care nu este numai extrem de durabil, ci și rezistent la amprente, făcând dispozitivul și extrem de ușor de utilizat. Telefonul își păstrează aspectul timp îndelungat, indiferent de gradul de utilizare al acestuia.

Telefoanele seriei HUAWEI Mate 20 au fost lansate la nivel global în Londra. În România, Huawei Mate 20 Pro este deja disponibil pentru precomandă la partenerii autorizați.

Continue Reading

Tehnologie

Huawei a atins pragul de 10 milioane de terminale HUAWEI P20

Published

on

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, a stabilit un nou record în materie de vânzări. În numai cinci luni de la momentul lansării, compania a vândut 10 milioane de terminale HUAWEI P20 și P20 Pro.

„Suntem extrem de încântați că tehnologia inovatoare pusă la dispoziție de Huawei consumatorilor, prin intermediul celor mai recente flagship-uri pe care le-am lansat, a fost adoptată extrem de rapid de iubitorii de tehnologie de pe întreg globul. Pragul de 10 milioane de terminale vândute setează un nou standard pentru noi și ne conferă încredere că misiunea Huawei – de a face cele mai moderne tehnologii cât mai accesibile pentru publicul larg – trebuie să continue în același spirit inovator ca până acum”, a declarat Kevin Ho, Președinte al diviziei de telefoane din cadrul Huawei Consumer Business Group.

Pentru Huawei, atingerea acestui prag important vine să confirme încrederea pe care consumatorii o au în brandul Huawei, dar și în tehnologiile inovatoare integrate de companie în produsele sale.

HUAWEI P20 Pro și HUAWEI P20 au fost primele două dispozitive mobile care au primit un scor format din trei cifre din partea DxOMark, standardul industriei în ce privește măsurătorile și evaluările calității imaginii camerei foto și a obiectivelor. Chiar și acum, HUAWEI P20 Pro conduce clasamentul DxOMark Mobile, cu un scor de 109 puncte. Integrând sistemul de camere foto Leica, inteligența artificială și capacitatea de a reda imagini extraordinare în condiții de iluminare redusă, smarphone-urile seriei HUAWEI P20 fac fotografia profesională accesibilă oricui. În plus, de la lansarea versiunilor Twilight și Pink Gold ale HUAWEI P20, Huawei a creat o nouă tendință în designul telefoanelor mobile și a inspirat mulți alți producători să-și lanseze produsele într-o varietate mai mare de culori.

În plus, la începutul lunii trecute, Asociația Europeană pentru Imagine și Sunet a desemnat HUAWEI P20 Pro „Cel mai bun smartphone în 2018-2019”, catalogând terminalul drept „cel mai avansat smartphone de până acum și un deschizător de drumuri în domeniul fotografiei realizate cu ajutorul telefonului mobil”.

Continue Reading

Trending