Connect with us

International

Nunta anului în Marea Britanie: Prinţului Harry și actriţa Meghan Markle, milioane de lire sterline în urma mariajului

Published

on

Cea mai aşteptată nuntă a acestui an va fi şi printre cele mai profitabile. Căsătoria prinţului Harry al Marii Britanii cu actriţa Meghan Markle va aduce economiei ţării peste o jumătate de miliard de lire sterline. Cum? Turism, vânzare de suveniruri, petreceri tematice şi chiar publicitatea pe care nunta o aduce Marii Britanii, informeaza Stirile TVR.

Pregătirile sunt în toi pentru data de care vorbeşte toată lumea în Marea Britanie: 19 mai. Atunci se vor căsători Harry şi Meghan, iar locul va fi  – Castelul Windsor.

Hotelul de vizavi este deja asaltat de cereri. Iar suvenirurile, locale şi chinezeşti, împânzesc oraşul Windsor.

David Haigh, director Brand Finance:  “Creşterea adusă de nunta regală o estimăm la cel puţin 500 de milioane de lire. Cam 200 de milioane vor veni din turism, călătorii, hoteluri.  Încă 150 de milioane, din cât vor cheltui oamenii pe petreceri şi evenimente tematice. Încă 100 de milioane din publicitatea gratuită obţinută de Marea Britanie în întreaga lume, iar cam 50 de milioane vor fi cheltuiţi pe tricouri, şepci, căni, obiecte care vor marca o nuntă îndrăgită.”

Povestea celor doi tineri a prins o lume întreagă. Meghan Markle, 36 de ani, a renunţat la actorie şi înţelege importanţa rolului său de-acum încolo. A mărturisit că nu ştia prea multe despre prinţul Harry – în America nu este atâta fascinaţie pentru casa regală britanică. Dar când l-a cunoscut, au cucerit-o blândeţea şi eleganţa lui.

Meghan Markle: “Nu ştiam mare lucru despre el, aşa că singura întrebare pe care i-am pus-o prietenei comune care ne-a făcut cunoştinţă a fost ‘E simpatic’?”.

 

Foto Credit: Osbservator

International

Caravana „SERVUS, Europa!”, intr-o campanie, in premiera la TVR

Published

on

Caravana „SERVUS, Europa! ” – la Televiziunea Română În perioada 21 – 25 mai intrăm în direct din comunităţile româneşti din Ungaria în diverse transmisiuni live la TVR 1, TVR 3, TVR Cluj, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

De luni, 21 mai, sub titlul SERVUS, Europa! – caravana TVR Cluj porneşte în periplul său prin comunităţile româneşti din vecinătatea ţării, prima destinaţie fiind Ungaria.

În intervalul 21-25 mai, telespectatorii vor putea urmări la TVR 3, TVR Cluj, TVR Internaţional şi TVR Moldova mai multe programe şi reportaje în transmisiuni live. Publicul din România va afla în premieră despre Micherechi, comuna cu cea mai mare populaţie românească din Ungaria, a cărei principală ocupaţie este agricultura şi despre Jula, oraşul unde se află singurul Liceu românesc din Ungaria, precum şi sediul Episcopiei Ortodoxe şi cel al Revistei de cultură Foaia Românească. Caravana Studioului TVR Cluj va ajunge apoi în capitala Ungariei,  Budapesta, un oraş care păstrează încă urmele lăsate de românii care şi-au adus contribuţia de-a lungul timpului la dezvoltarea lui. Ultimul popas al colegilor de la TVR Cluj va fi în staţiunea  Hajduszoboszlo, o localitate care a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii 10 ani, mai ales datorită afluenţei mari de turişti şi investitori din România.

Caravana SERVUS, Europa! în Ungaria debutează luni, 21 mai, de la ora 11.00 cu slujba de Sfinţii Constantin şi Elena, transmisă în direct de la Catedrala Sf.Nicolae din Jula – ce va putea fi urmărită de românii din ţară şi din străinătate la TVR 3, TVR Cluj, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

SERVUS, Europa!  va aduce din toate locaţiile din Ungaria corespondenţe zilnice în 1 Matinal şi în Telejurnalele  TVR 1, TVR 3 şi TVR Moldova. De asemenea, vor fi transmisiuni şi intervenţii în direct la emisiunile zilnice „Observator transilvan (TVR Cluj), „Regiunea în obiectiv”, „Actual Regional” (TVR 3). În fiecare seară Ansambluri folclorice din Transilvania vor evolua în direct din Ungaria în cadrul emisiunii „Cântec şi poveste” (TVR 3 şi TVR Cluj).

În cadrul emisiunilor vor fi invitate personalităţi ale vieţii publice, oameni de cultură, reprezentanţi ai administraţiei locale din România şi din Ungaria.

Continue Reading

Evenimente

Israel câştiga concursul Eurovision cu piesa “Toy” interpretată de Netta Barzilai

Published

on

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Continue Reading

International

Productiile cinematografice “Get out” si ”Call Me By Your Name”, laureate la Premiile Sindicatului Scenariştilor Americani

Published

on

Filmele ”Get Out” şi ”Call Me By Your Name” au fost marele câştigătoare ale premiilor Sindicatului Scenariştilor Americani (WGA – Writers Guild of America), fiind distinse duminică cu trofeul pentru cel mai bun scenariu original şi, respectiv, cel mai bun scenariu adaptat, relatează EFE, citat de Agentia Nationala de Presa Agerpres.

 

Regizorul mexican Guillermo del Toro era nominalizat pentru filmul ”The Shape of Water”, împreună cu Vanessa Taylor, la categoria cel mai bun scenariu original, dar până la urmă premiul i-a fost înmânat lui Jordan Peele pentru ”Get Out”.

Au optat pentru trofee şi filmele ”The Big Sick”, ”I, Tonya” şi ”Lady Bird”.

La rândul său, James Ivory pentru ”Call Me By Your Name” s-a impus în disputa pentru cel mai bun scenariu adaptat în faţa filmelor ”The Disaster Artist”, ”Logan”, ”Molly’s Game” şi ”Mudbound”.

Premiile WGA, care s-au desfăşurat în două gale simultane la Los Angeles şi New York, au recompensat şi producţia de televiziune ”The Handmaid’s Tale” la categoria serial dramatic şi ”Veep” pentru cea mai bună comedie de televiziune. De asemenea scenariul filmului ”Jane” a fost premiat la categoria documentare.

 

Continue Reading

Trending