Nunta anului în Marea Britanie: Prinţului Harry și actriţa Meghan Markle, milioane de lire sterline în urma mariajului

Cea mai aşteptată nuntă a acestui an va fi şi printre cele mai profitabile. Căsătoria prinţului Harry al Marii Britanii cu actriţa Meghan Markle va aduce economiei ţării peste o jumătate de miliard de lire sterline. Cum? Turism, vânzare de suveniruri, petreceri tematice şi chiar publicitatea pe care nunta o aduce Marii Britanii, informeaza Stirile TVR.

Pregătirile sunt în toi pentru data de care vorbeşte toată lumea în Marea Britanie: 19 mai. Atunci se vor căsători Harry şi Meghan, iar locul va fi  – Castelul Windsor.

Hotelul de vizavi este deja asaltat de cereri. Iar suvenirurile, locale şi chinezeşti, împânzesc oraşul Windsor.

David Haigh, director Brand Finance:  “Creşterea adusă de nunta regală o estimăm la cel puţin 500 de milioane de lire. Cam 200 de milioane vor veni din turism, călătorii, hoteluri.  Încă 150 de milioane, din cât vor cheltui oamenii pe petreceri şi evenimente tematice. Încă 100 de milioane din publicitatea gratuită obţinută de Marea Britanie în întreaga lume, iar cam 50 de milioane vor fi cheltuiţi pe tricouri, şepci, căni, obiecte care vor marca o nuntă îndrăgită.”

Povestea celor doi tineri a prins o lume întreagă. Meghan Markle, 36 de ani, a renunţat la actorie şi înţelege importanţa rolului său de-acum încolo. A mărturisit că nu ştia prea multe despre prinţul Harry – în America nu este atâta fascinaţie pentru casa regală britanică. Dar când l-a cunoscut, au cucerit-o blândeţea şi eleganţa lui.

Meghan Markle: “Nu ştiam mare lucru despre el, aşa că singura întrebare pe care i-am pus-o prietenei comune care ne-a făcut cunoştinţă a fost ‘E simpatic’?”.

 

Foto Credit: Osbservator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *