Connect with us

Evenimente

Festivalul internațional Revolve Dance Festival 2018 începe astăzi în Bucureşti

Published

on

Festivalul internațional Revolve Dance Festival 2018, ajuns la cea de-a doua editie şi devenit unul dintre cele mai importante festivaluri şi hub-uri de balet şi dans contemporan din România, debutează astăzi, 18 iunie, la Teatrul Principal, Sala Rapsodia, din Bucuresti şi se va încheia pe 30 iunie printr-o gală de premiere a celor mai talentați tineri dansatori profesionişti.

Revolve Dance Festival  2018 propune două săptămani de cursuri intensive şi workshop-uri în spiritual celor mai prestigioase direcții, metode şi şcoli de balet la nivel mondial, Săptămâna Vaganova între 18 si 23 iunie şi Săptămâna Alonso între 25 si 30 iunie. Festivalul adduce în țară, pentru cea de a II-a ediție, profesori de renume de la Academia de Balet Vaganova, Sankt Petersburg (Alexei Moskalenko, Misha Tchoupachov si Nina Ivanovich), cea mai veche şi prestigioasă şcoală de balet din lume, şi de la Academia de Balet și Dans Annarella Sanchez, Portugalia, şcoala care a relansat în Europa metoda de dans cubaneza, Alonso, metodă premiată în ultimii 4 ani, la Youth America Grand Prix cu premiul Most Outstanding School.

Adresat atât tinerilor elevi ai şcolilor de dans din România şi din ţările învecinate, cu vârste cuprinse între 10 şi peste 19 ani, care îşi doresc să devină dansatori profesionişti, cât şi profesorilor acestora care vor putea aprofunda noi tehnici şi vor putea obţine o diplomă de recunoaştere din partea unor maeştri internaţionali, Revolve Dance Festival  2018 se va încheia cu un eveniment de amploare deschis publicului larg, Gala Revolve Dance Festival. Gala urmărește punerea în scenă a tehnicilor învățate pe parcursul workshop-urilor din săptămânile festivalului, dar și aducerea în lumina reflectoarelor a unor nume sonore din lumea dansului internațional.

Astfel, alături de Cristina Dijmaru și Iancu Ovidiu Matei, prim-soliști ai Operei Naţionale București, Kirill Ermolenko (Rusia) și Ayaka Nagai (Japonia), Oliver Chang (Spania) și Misato Isogami (Japonia), prim-soliști ai Teatrului de Balet din Sibiu sau Eva Branco din Portugalia, pe scenă vor urca elevii cu cele mai bune rezultate obţinute în ultimul an ai Liceului Floria Capsali din Bucuresti – Sara Mateescu (Locul I la Olimpiada Națională de coregrafie), Bianca Badea (Locul II la Finala Youth America Grand Prix, New York) și Rebecca Rudolf (Locul I la Semi-finala Youth America Grand Prix, Barcelona).

“Baletul reprezintă mai mult decât ceea ce ni se arată într-un spectacol, mai mult decât artă, mai mult decât emoție și mult mai mult decât talent. Baletul înseamnă disciplină, ani numeroși de muncă transpusă în studiul tehnicilor, a ținutei, dezvoltarea flexibilității și, desigur, investiție, întrucât un dansator investește timp, resurse fizice, psihice şi financiare.” – Izabela Rudolf, organizator Revolve Dance Festival  2018.

Festivalul Revolve Dance Festival  2018 este organizat de  ASIS Mapamond cu spirjinul Casei de Balet.

Bilete pentru gală se găsesc la Casa de bilete a Teatrului Principal, Sala Rapsodia, din Strada Lipscani, nr 53, iar pretul este de 80 ron/50 ron și 15 ron pentru elevi.

Evenimente

Cinci școli și licee din București au fost pictate în cadrul proiectului “Educație prin Artă”

Published

on

Timp de două săptămâni, cinci școli și licee din Sectorul 1 din București au intrat pe mâna artiștilor de street art, care au înfrumusețat pereții exteriori ai clădirilor prin picturi ce au legătură cu educația.

Pornind de la numele proiectului “Educație prin artă”, artiștii au pus în scenă picturi vesele și semnificative pentru școlari și liceeni. Mai precis, deși diferite, fiecare desen reprezintă “evoluția și conexiunea umană”.

Astfel, de la picturi cu scriitori (Alexandru Vlahuță și Goethe), cărți, până la imagini despre legăturile dintre oameni, elevii din Colegiul Tehnic Grivița, Colegiul Goethe, Liceul Al. Vlahuță, Școala Gimnazială nr. 192 și Școala Gimnazială nr. 175 se bucură de imagini colorate care le stimulează creativitatea chiar de la intrarea în școală.

Organizat de Primăria Sectorului 1 a Municipiului București prin Centrul Cultural al Sectorului 1 și Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), proiectul “Educație prin Artă” a reușit să unească artiștii stradali cu instituțiile publice pentru înfrumusețarea a cinci locuri în care se pun bazele educației viitoarei generații.

Continue Reading

Evenimente

Olympus se alătură Turneului Național „Școala Alergării”

Published

on

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, se alătură, în calitate de partener oficial, Turneului Național „Școala Alergării” de workshopuri susținute de Robert Hajnal, cel mai bun ultramaratonist din România. Turneul se defășoară în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, în 10 orașe mari din țară, atingând teme de discuție precum tipuri și principii de antrenament, tipuri de alergători sau sfaturi pentru alergare. 

„Școala Alergării” este primul turneu național de workshopuri dedicate alergătorilor interesați de îmbunătățirea performanțelor sportive, sub îndrumarea lui Robert Hajnal, unul dintre cei mai buni alergători din lume. Inițiativa are la bază dorința de a îi ajuta pe participanți să înțeleagă modalitatea corectă de abordare a alergării, astfel încât să se atreneze eficient și să minimizeze riscul accidentărilor.

Olympus s-a alăturat Turneului Național scoala alergarii în calitate de susținător al unul stil de viață activ și echilibrat. Alergarea este unul dintre sporturile cele mai populare din România, practicată de un număr din ce în ce mai mare de persoane, iar Olympus este un promotor al mișcarii și activității fizice.

„Practicarea unui sport reprezintă o modalitate de a-ți îmbunătăți sănătatea și stilul de viață. Dintotdeauna, viziunea companiei a fost congruentă cu manifestarea unei responsabilități sociale față de cei din jurul nostru, astfel că ne dorim să fim alături de <<Școala Alergării>>, în misiunea lor de a ajuta alergătorii să își atingă potențialul”, a declarat Mădălina Toma, Brand Manager Olympus România.

„Iubesc alergarea montană, sunt om de munte și îmi doresc o lume în care fiecare om practică sport și își pune pe primul plan sănătatea. Mă bucur că am găsit în Olympus un partener în misiunea mea de a-i ajuta pe alergători să își îmbunătățească performanțele sportive și să se antreneze eficient și corespunzător”, a declarat Rober Hajnal, fondator al Turneului Național „Școala Alergării”.

Prin acest parteneriat, Olympus își continuă misiunea de a încuraja oamenii să integreze în stilul lor de viață practicarea unui sport. De-a lungul timpului, compania a sprijinit, prin diverse campanii de responsabilitate socială, sportivii paralimpici, în efortul lor de a obține performanță, încurajând comunitățile să se alăture inițiativei.

Continue Reading

Cultura

AGERPRES a prezentat la Londra expoziția de fotografie

Published

on

Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat luni, 12 noiembrie, la Institutul Cultural Român din Londra, expoziția de fotografie România: Evoluție și documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani”, în cadrul unui eveniment organizat de către Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul desfășurat la sediul ICR vine la numai o zi după celebrarea a 100 de ani de la data Armistițiului, care a marcat sfârșitul Primului Război Mondial.

La eveniment a fost prezent și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache, care a felicitat AGERPRES pentru derularea acestui proiect la Londra. „Mulţumesc AGERPRES pentru această expoziţie şi pentru filmul documentar, emoţionant pe alocuri, legat de Marea Unire. Filmul şi expoziţia ne aduc aminte de preocupările unor generaţii care au avut credinţă şi idealuri, deoarece realizarea acestui proiect istoric nu s-ar fi putut face fără credinţă în idealuri”, a menţionat diplomatul român.

De asemenea, Magda Stroe, coordonator activitate ICR Londra, a declarat în cadrul evenimentului:„Suntem bucuroși că am găzduit expoziția de imagini și documentarul <<Marea Unire – Romania, la 100 de ani>> realizate de AGERPRES, pentru că au permis publicului britanic al ICR Londra să devină martor ocular al evenimentelor care au marcat destinele a trei generații de români”.

Atât expoziția, cât și filmul au fost apreciate de cei prezenți la eveniment, deopotrivă români și străini, care au primit și albumul fotografic realizat de AGERPRES, o ediție specială dedicată Centenarului Marii Uniri, ce conține 100 de imagini din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

 

Despre filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

 

Despre expoziția România: Evoluție

Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Continue Reading

Trending