Connect with us

Sport

EURO 2020: Romania va juca primul meci din calificari cu Suedia!

Published

on

După 25 de ani, România vrea să își ia revanșa în fața Suediei, coșmarul Generației de Aur de la Mondialul din `94, când nordicii au eliminat naționala la penalty-uri în sferturile de finală, iar Hagi și Popescu au ratat o semifinală istorică împotriva Braziliei.

Cu o nouă generație și un nou spirit la națională, Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea la EURO 2020, mai ales că acest Campionat European va fi unul istoric: se va desfășura în 12 țări, printre care și România, iar capitala este gazda acestui mare eveniment, urmând ca pe Arena Națională să se desfășoare patru partide.

Cel mai mare vis al meu a fost să mă așez pe banca naționalei ca antrenor la un turneu final. Dacă va fi și în fața propriilor suporteri, va fi un vis cu atât mai frumos.”, a declarat selecționerul României, Cosmin Contra.

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00 la PRO TV, naționala României se va duela cu Suedia. Tricolorii vor începe calificările în Suedia și le vor încheia în luna noiembrie, în Spania. România a fost repartizată într-o grupă alături de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe și Malta în preliminariile EURO 2020. La turneul final se vor califica doar primele două echipe din grupă, iar toate meciurile României vor putea fi urmărite la PRO TV!

Imediat după meci, toate reacțiile sunt în direct la PRO TV! Cosmin Contra și eroii generației spun TOT, live, la câteva minute după finalul jocului!

Evenimente

Asociaţia The Social Incubator organizează turneul Tenis pentru Fapte Bune ce susţine cauza tinerilor instituţionalizaţi din România

Published

on

Au mai rămas câteva zile până la turneul „Tenis pentru Fapte Bune”, organizat de  Asociația The Social Incubator pentru jucători amatori. Evenimentul sportiv are un impact social și susţine cauza tinerilor defavorizați din România, în special a celor ce părăsesc sistemul de protecție a copilului.

 

Până acum s-au înscris deja 53 persoane din comunitatea de business (asigurări, consultanță, bănci, telefonie mobilă, telecomunicații, transport, antreprenori din diferite domenii) si media. Scopul turneului Tenis pentru Fapte Bune este implicarea comunității în viețile tinerilor instituţionalizaţi și strângerea de fonduri pentru sprijinirea lor ȋn procesul de integrare socio-profesională. În același timp, evenimentul oferă participanților și o bună oportunitate de networking și de a își face noi parteneri în practicarea acestui sport.

 

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, nepregătiți pentru o viață independentă și sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal.

 

Ȋn efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile strânse ȋn urma turneului vor fi direcţionate către programele asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizați: mentorat, tutorat, consiliere vocațională și psihologică, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică și educație non-formală în vederea angajării și integrării lor în societate.

 

Florin Stancu, unul dintre cei 3.540 de tineri ce au trecut pragul asociaţiei, va fi prezent la eveniment atât ȋn calitate de jucător ȋn turneu cât şi pentru a susţine un meci demonstrativ. Florin are 24 de ani şi a crescut ȋn sistemul de protecţie a copilului. A intrat in programul asociaţiei ȋn urmă cu 5 ani când se pregătea să aplice pentru primul său job. “Asociaţia mi-a oferit o bază de ȋncredere ȋn mine care m-a ajutat mult ȋn evoluţia mea. Am cunoscut oameni foarte faini şi am ȋnvăţat multe lucuri pe care le-am putut aplica apoi. Lucrez acum pe un post foarte bun unde am promovat după 8 luni la o poziţie de coordonare. Ȋn urma sesiunilor de consilliere vocaţională mi-am putut împlini pasiunea pentru tenis pe care o aveam din copilărie. Susținut de ATSI, am fost înscris în Academia de Tenis unde am mers aproape zi de zi cinci ani şi mi-am perfecţionat tehnica de joc. Ulterior, m-am ȋnscris singur şi am dat examen pentru a deveni arbitru calificat. Tenisul şi sprijinul constant al asociaţiei m-au ajutat să construiesc un echilibru interior, psihologic şi emotional, să ȋmi depăşesc provocările. De aceea ȋmi doresc să joc ȋn turneu şi să contribui ca alţi tineri să aibă parte de sprijin aşa cum am avut şi eu.”, povesteşte Florin.

 

Turneul este dedicat jucătorilor de tenis amatori ce doresc să contribuie la schimbarea socială susţinând cauza tinerilor ce părăsesc sistemul de protecție a copilului, care, asemeneni lui Florin, au nevoie de îndurmare pentru a-și descoperi vocația și a își găsi un loc de muncă potrivit.

 

Graficul de joc este unul extins, cu probe de simplu pe grupe, incluzând şi tablouri de dublu.

Meciurile, se vor disputa sâmbăta 21 septembrie 2019, iar finala şi festivitatea de premiere vor avea loc ȋn ultima zi a turneului.

Taxa de participare în Turneu este de 750 lei, pentru proba simplu, și 1200 lei pentru proba dublu.

 

 „Ne propunem prin acest turneu să creştem nivelul de conştientizare al publicului larg asupra problemelor sociale cu care se confruntă tinerii defavorizați din România şi să creăm un cadru concret prin care comunitatea să se poată implica direct ȋn susţinerea lor. Avem convingerea că Tenis pentru Fapte Bune va avea un impact semnificativ în viețile acestor tineri.”, adaugă Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.

 

Turneul se bucură de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului şi culturii, printre care: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Irina Begu, Dana Nălbaru, Dragoş Bucur, Mihaela Buzărnescu, Monica Roşu, Randi și Roxana Ciuhulescu.

Detalii despre desfăşurarea turneului sunt accesibile pe site-ul evenimentului, www.tenispentrufaptebune.ro, dar pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/853335768373191/.

 

***

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative.

Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor defavorizate.

În mai 2014 a fost lansat programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă.

 

La pragul de 5 ani de existență, impactul organizației constă în 20 de județe acoperite, 3.540 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 612 tineri sprijiniți în procesul de integrare socio-profesională, la nivel național.

https://asociatiasocialincubator.org/

Continue Reading

Sport

Start pe asfalt în 2019 pentru Mihai Leu odată cu Campionatul Național de Viteză în Coastă de la Râșnov

Published

on

Cunoscutul campion național la raliu și mondial la box, Mihai Leu, dă startul curselor pe 2019 cu participarea din acest weekend la Campionatul Național de Viteză în Coastă de la Râșnov. Pe 6 și 7 aprilie, Mihai Leu deschide oficial sezonul de curse și va participa la etapa de viteză în coastă de la Râșnov, cursă pe care a bifat-o și anul trecut. „Particip ca pilot la această competiție, anul trecut am revenit după 10 ani de pauză și am avut emoții mari. Și acum am, dar e mai bine, experiența de anul trecut m-a ajutat foarte mult. Zilele acestea voi fi la Brașov pentru a merge pe traseu, apoi voi face teste cu mașina de curse și sper să fie o experiență frumoasă”, a declarat cunoscutul sportiv.

Fanii automobilismului sportiv vor avea ocazia să vadă în acțiune un splendid Ferrari 458 Challenge cu 600 de cai putere, condus de campionul Mihai Leu.  Acesta va concura cu alți peste 100 de piloți înscriși în această etapă. Unul dintre elementele specifice ale acestei curse este absența copilotului, dar și circuite mai scurte, care se repetă, precum și trasee bine asfaltate, având în vedere mașinile joase care concurează. „La raliurile naționale există o limită de 300 de cai putere, aici în schimb nu există limită și asta face ca lucrurile să fie interesante. Mașina, la fel ca și pilotul, trebuie să fie pregătită. Se lucrează la ea de câteva săptămâni, se desface din bară în bară, se verifică toate piesele. De asemenea, e important ca pilotul să aibă codiție fizică și să cunoască traseul foarte bine. Noi, de exemplu, mergem cu mașina pe un circuit, testăm mașina, cauciucurile. E nevoie de grijă și multă implicare în meseria asta, trebuie să fii dispus să muncești foarte mult, să-ți placă. Pentru că e frumos, dar e și foarte mult de muncă”, a mai spus Mihai Leu despre pregătirea pentru o cursă.

Etapa de la Râșnov a Campionatului Național de Viteză în Coastă se va desfășura în perioada 6-7 aprilie, când motoarele se vor face din nou auzite pe traseul din județul Brașov. Competiția ajunge anul acesta la al cincilea sezon.

Mihai Leu va continua anul acesta și Campionatul Național de Super Rally, pe care îl organizează pentru a doua oară. După ce anul trecut a adus pentru prima oară în România această competiție, o premieră pentru sportul românesc, fostul pugilist continuă Super Rally și în 2019, iar pe lista locațiilor de desfășurare a etapelor se află și o noutate: Mangalia. Campionatul Național de Super Rally va ajunge pentru prima oară pe litoral, aceasta fiind o dublă premieră, pentru că în Mangalia nu s-a mai organizat până acum nicio competiție auto. Clubul promotor al campionatului, AMC Racing, a anunțat că sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally va avea 4 etape, care se vor desfășura în următoarele orașe: Mangalia (10-11 mai), Târgu Mureș (14-15 iunie), Craiova (13-14 septembrie) și București (25-26 octombrie).

Continue Reading

Evenimente

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, de la Glasgow, in direct, la TVR

Published

on

10 sportivi seniori şi 10 juniori români concurează la Glasgow, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, parte din „festivalul european al sporturilor”. TVR 1 şi TVR HD transmit în direct finalele pe echipe şi pe aparate feminin – sâmbătă şi duminică (4 şi 5 august) şi masculin – sâmbătă şi duminică (11 şi 12 august). Comentează: Alina Alexoi.

Este pentru prima dată în istoria întrecerilor continentale când, în acelaşi loc şi în aceeaşi perioadă, se desfăşoară campionate europene pentru 6 discipline. La Glasgow, peste 4500 de sportivi vor concura în cele 11 zile (2-12 august) de competiţii, pentru cele 152 de medalii.

„Organizarea şi desfăşurarea întrecerilor au copiat modelul Jocurilor Olimpice. Putem vorbi astfel despre un festival european al sporturilor. Vor fi întreceri la gimnastică, canotaj, nataţie (cu înot, sărituri în apă şi înot sincron), ciclism, triatlon şi golf”, a precizat Alina Alexoi, jurnalista TVR care se va afla la Glasgow pentru a comenta transmisiunile directe ale TVR.Gimnastica de mare clasă se întoarce la complexul SSE Hydro din Glasgow pentru opt zile, în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică. Pregătiţi-vă să aplaudaţi cei mai buni juniori şi seniori ai gimnasticii feminine şi masculine din Europa care vor lupta să depăşească performanţele deja atinse şi să devină campioni europeni. 600 de gimnaşti vor concura, în cele 8 zile de competiţie, pentru cele 26 de medalii puse la bătaie la a 32-a ediţie a Campionatului European de Gimnastică Artistică.

 

Televiziunea Română va transmite întrecerile de gimnastică, unde România deplasează cea mai numeroasă delegaţie: 10 sportivi seniori, 10 juniori.

Delegaţia României pentru Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, feminin, cuprinde următoarele gimnaste senioare: Denisa Golgotă, Anamaria Ocolişan, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş şi gimnastele junioare: Silviana Sfiringu, Ana-Maria Puiu, Antonia Duţă, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică. Pentru Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, masculin, România trimite o delegaţie formată din următorii gimnaşti seniori: Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Ovidiu Prichindel, Robert Ghiuzan şi gimnaştii juniori: Răzvan Marc, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Rafael Szabo, Eduard Gavrilă.

 

Transmisiunile directe de la Campionatele Europene de Gimnastică, Glasgow, 2-12 august 2018 sunt programate la TVR 1 şi TVR HD astfel:

Sâmbăta, 4 august, 14.50 – 17.25 – Feminin, Finala pe echipe şi festivitatea de premiere; 

Duminică, 5 august, 16.20 – 19.35 – Feminin, finale pe aparate şi festivitatea de premiere;Sâmbătă, 11 august, 14.50-17.50, Masculin, Finala pe echipe şi festivitatea de premiere;

Duminică, 12 august, 16.20-20.10, Masculin, Finale pe aparate şi festivitatea de premiere.

Reacţiile şi declaraţiile românilor care luptă pentru medalii la Campionatele Europene de la Glasgow vor fi prezentate în exclusivitate în Jurnalele de Sport ale posturilor TVR. O echipă a Departamentului Sport TVR – formată din Monica Bucur, reporter şi Vasile Bută, cameraman – va transmite reportaje şi interviuri cu sportivii români care ne reprezită la Campionatele Europene de la Glasgow, mai ales că sunt speranţe la un loc pe podium la canotaj, iar la înot, pentru tânărul de 21 de ani, Robert Glinţă.

Continue Reading

Trending