Cele mai mari venituri din concerte în 2017 au revenit trupelor veterane, în special cântăreţilor de rock

Cântăreţi veterani şi staruri rock de sex masculin, majoritatea caucazieni, au obţinut cele mai mari venituri din turneele mondiale pe care le-au susţinut în 2017, potrivit unui top anual întocmit de revista Pollstar, publicat joi, în care artistele cel mai bine clasate – Celine Dion şi Lady Gaga – nu au reuşit să pătrundă între primele 10 poziţii, informează Reuters.

Trupa irlandeză U2 ocupă primul loc în Topul 20 al celor mai profitabile turnee din lume în anul 2017 cu încasări de 316 milioane de dolari, graţie turneului aniversar “Joshua Tree”, ce a marcat împlinirea a 30 de ani de la lansarea albumului omonim şi a inclus 50 de concerte.

Pe locul al doilea s-a clasat trupa americană Guns N’ Roses, care a vândut bilete în valoare de 292,5 milioane de dolari în 2017 în cadrul turneului mondial “Not In This Lifetime”.

Trupa britanică Coldplay încheie podiumul pe poziţia a treia, cu încasări de 238 de milioane de dolari, obţinute în timpul turneului “A Head Full Of Dreams”.

Bruno Mars, un artist în vârstă de 32 de ani, cu origini în Puerto Rico şi Filipine, este singurul muzician de culoare prezent în top 10, ocupând locul al patrulea, cu încasări de 200 de milioane de dolari.

Metallica s-a clasat pe locul al cincilea cu încasări de 152,8 milioane de dolari graţie turneului mondial “WorldWired”.

 

Sursa: Agerpres

Foto Credit: Billboard 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *