Connect with us

Educatie

3 liceeni din echipa Quantum Robotics au câștigat medalia de aur la competiția Genius International High School din Oswego, New York

Published

on

Andrei Preda, Victor Suciu și Alex Turcanu, membri ai echipei de robotică Quantum Robotics, sunt foarte mândri de rezultatele obținute la competiția Genius -International High School Environmental Project Olympiad, din Oswego, New York, SUA: medalia de aur!

Cei trei liceeni a căror experiență în domeniul roboticii a crescut prin participarea la BRD First Tech Challenge, competiție implementată în România de Asociația Nație prin Educație, fondată de Dana Războiu, se pot lăuda cu „Grand Gold medal”, distincție obținută la categoria „Robotics” a olimpiadei pe teme de mediu din Statele Unite.

Andrei, Victor și Alex, elevi ai liceului Teoretic Internațional de Informatică din Bucuresti, au făcut parte dintre cei 1200 de participanți, din 73 de țări, care s-au întrecut la Genius Olympiad din Oswego. Colegii lor de la același liceu, Raffaelli Ionuț Bogdan Ispas și Alexandru Iulian Mocanu, au câștigat medalia de bronz, la categoria „Science”.

Această competiție internațională la nivel de licee are mai multe secțiuni, „Visual and Performing Arts”, „Business”, „Robotics”, „Creative writing și Science”, toate axate pe aspecte legate de mediu. Este fondată și organizată de Terra Science and Education și găzduită de State University of New York la Oswego.

Echipa Quantum Robotics se pregătește pentru noul sezon BRD First Tech Challenge România 2019, competiție la care toți cei doritori să se înscrie o pot face pe site-ul https://natieprineducatie.ro/ până la data de 1 octombrie 2018.

 

Educatie

O echipa din Romania va participa la competitia de robotica din Mexic

Published

on

Între 15-18 august, o echipă românească de robotică va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume – FIRST Global Competition din Mexic 2018. Competiția se va desfășura la Arena Ciudad de Mexico, iar tema propusă de organizatori o reprezintă “Energy Impact”.

Participanții vor explora impactul pe care îl au diversele surse de energie, precum și felul în care acestea pot deveni mai sustenabile. De la combustibilii fosili utilizați în mod obișnuit, la resursele ecologice, cum ar fi energia solară și cea eoliană, energia este un subiect inepuizabil ce trebuie analizat din toate perspectivele.

FIRST Global Competition din Mexic reunește participanți din peste 175 de țări din toată lumea, cu vârse cuprinse între 14 – 18 ani. Scopul lor comun este acela de a-și spori cunoștințele despre știință, tehnologie, inginerie și matematică, astfel încât să devină următoarea generație de lideri științifici care va lucra la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii, de la securitatea alimentară și accesul la apă curată, la descoperirea unor medicamente mai bune și mai eficiente, la asigurarea securității cibernetice.

Echipei RobotX Hunedoara (formate din Vîrtan Răzvan Nicolae, Cunțan Andrei Dănuț, Cîndea Radu Mihai, Budiul Cristian Carol, Lörinczi Andrei Darius, Preda Andrei Gabriel) i se vor alătura în Mexic încă doi membri care nu fac parte din echipa originală RobotX, si anume: Cristian Vlăsceanu, mentor non-tehnic, care a participat și anul trecut la competitia din Washington, precum și elevul Andrei Preda, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB), care vine la rândul lui cu o experientă impresionantă în această echipă, gratie multiplelor competitii la care a participat până acum și a multiplelor premii câștigate.        Echipa RobotX Hunedoara a obținut distincții și rezultate deosebite în cei doi ani în care a participat la programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania, astfel încât nominalizarea din partea organizatorilor – Asociația Nație Prin Educație – a fost un pas cât se poate de firesc spre participarea acestei echipe la competiția din Mexic. Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara, are încredere în echipa sa și consideră că participarea la competiția din Mexic este „o provocare extraordinară, dar și o responsabilitate imensă pentru niște copii dintr-un mic oraș de provincie! Suntem hotărâți să realizăm un robot performant, cu care să concurăm cu succes, pentru a aduce în sufletul și mintea milioanelor de tineri români speranța și pasiunea!”, spune Mircea Nistor, mentorul echipei RobotX Hunedoara.

La rândul lor, cei 6 membri ai echipei RobotX Hunedoara spun că sunt onorați și în același timp extrem de nerăbdători să reprezinte România la FIRST Global Competition din Mexic. „Participarea noastră la competiția din Mexic ne oferă șansa de a întâlni oameni noi, de a ne face noi prieteni și de a împărtăți cu aceștia pasiunea noastră pentru robotică. Ne dorim, de asemenea, să obținem performanțe cât mai bune și să folosim rezultatul nostru la această competiție ca o sursă de inspirație pentru comunitatea noastră!”

De la momentul înființării și până acum, echipa RobotX Hunedoara, care a participat la Campionatul Național de Robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania, a obținut următoarele performanțe:

  • 2017 – RobotX Hunedoara a obținut locul 3 în clasamentul oficial pe echipe
  • 2018 – RobotX Hunedoara a obținut locul 2 în divizia Coandă; a fost căpitanul alianței finaliste în divizia Coandă; Echipa a obținut și premiul “Connect Award”. Despre Premiul Connect Award – Premiul Connect Award este oferit echipei care face cel mai bine conexiunile în comunitatea de Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. Echipa care câștigă Connect Award demonstrează că reușita nu ține doar de o echipă remarcabilă, ci și de colaborarea cu lumea științei, tehnologiei, ingineriei. Echipa dovedește că are un plan strategic și de business și a identificat pașii pentru a-și atinge obiectivele. Echipa pormovează valorile FIRST și este întruchiparea conceptului de Gracious Professionalism.

 

FIRST Global Competition este un concurs internațional organizat anual, într-o țară gazdă a competiției. În anul 2017, ediția a fost organizată în Washington DC, Statele Unite, iar România a fost prezentă cu o echipă. În anul 2018, competiția se va organiza în Mexic, va avea ca temă “Energy Impact” și va explora impactul pe care îl au diversele surse de energie și cum pot deveni mai sustenabile. Vor participa peste 150 de țări de pe tot globul.

Continue Reading

Educatie

S-a lansat proiectul editorial Scoala9, spatiu de dezbatere si dialog pentru invatamantul preuniversitar in Romania

Published

on

Echipa editorială DoR (Decât o Revistă) în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale semnează cea mai recentă premieră jurnalistică din țara noastră prin lansarea publicației „Școala9” – un demers autentic dedicat explorării, dezbaterii și documentării peisajului educației preuniversitare din țara noastră.

Proiectul editorial „Școala9”, hotspot educațional creat de DoR și BRD și coordonat de redactorul-șef Georgiana Ilie, este un spațiu care adună idei și lansează o provocare la dialog tuturor actorilor – profesori, părinți, elevi, factori de decizie (instituții), specialiști în educație – cu privire la direcţia în care se îndreaptă educația românească, adresând totodată cele mai bune metode dedicate dezvoltării performanței și calității în educație. Din dorința de a transforma cititul publicației într-o experienţă activă, în măsură să creeze interacțiuni autentice cu o comunitate de cititori, platforma va pune la dispoziție și o zonă de dezbateri publice pe teme relevante, lansate în urma explorărilor jurnalistice ale echipei redacționale.

Platforma Școala9 a apărut ca idee atunci când am constatat că nu există un spațiu public în care să se pună în discuție idei moderne despre educație. Sigur subiectul este tratat și de presă și de mulți experți în educație sau ONG-uri, însă de multe ori pe canale diferite. Credem că este nevoie să construim o piață a ideilor despre educație care să pornească din interiorul sistemului, și nu de la marginea lui sau creând o alternativă la el. Poți crea o școală alternativă la educația formală, dar nu poți crea un întreg sistem.  La această piață ar trebui să contribuie desigur specialiștii, dar și profesorii care sunt inima sistemului, elevii și părinții. Ne dorim ca această platformă să fie un spațiu viu, deschis, care pe lângă jurnalism de calitate construiește programe și susține cauze legate de educație. Vă așteptăm pe Școala9!”, spune Cosmina Frîncu, Brand Communication Manager  BRD – Groupe Société Générale.

Școala9 este locul în care profesorii, părinții și copiii își pot recunoaște viața de fiecare zi din școală. Nașterea unui nou sistem de educație – unul în care profesorii folosesc metode moderne de predare, în care elevii sunt pregătiți pentru lumea de azi, în care părinții sunt partenerii reali ai școlii – nu se poate face fără implicarea activă a tuturor acestor părți” (redactor-șef Georgiana Ilie, din manifestul Școala9)

Website: www.scoala9.ro

Continue Reading

Educatie

Cea mai muzicală școală de vară a Bucureștiului debutează în 9 iulie

Published

on

Școala de Vară Cantus Mundi va debuta luni, 9 iulie, fiind accesibilă gratuit pentru aproape 300 de copii din București. Atelierele complexe propuse de echipa Cantus Mundi vor fi coordonate de personalități ale lumii muzicale, printre aceștia aflându-se Anna Ungureanu – dirijorul celebrului cor Madrigal, percuționistul Zoli Toth sau cântăreața de jazz Irina Sârbu – și se vor desfășura în generosul spațiu al Universității Naționale de Muzică București.

Școala de Vară Cantus Mundi reprezintă o ofertă educațională de elită care se adresează copiilor dornici să își exploreze creativitatea prin intermediul muzicii, actoriei și al multor altor activități educative. Timp de patru săptămâni, câte 7 ore pe zi, cursanții vor beneficia de o programă culturală complexă, gândită ca un real suport în dezvoltarea aptitudinilor muzicale ale fiecărui copil. Școala de Vară Cantus Mundi este un proiect organizat de echipa Programului Național Cantus Mundi, cu sprijinul Primăriei București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Peste 500 de copii s-au înscris la Școala de Vară, iar în urma preselecției realizate de trainerii Cantus Mundi au rămas aproape 300 de copii care urmează să fie grupați în funcție de vârstă și aptitudinile muzicale. Am inițiat acest proiect pentru ca ne dorim să oferim copiilor bucureșteni o alternativă educațională utilă și distractivă pe perioada verii. Cu ajutorul trainerilor Școlii de Vară Cantus Mundi, cei mici au prilejul să experimenteze improvizația ritmică, actoria, cântul coral, să învețe să lucreze împreună, să colaboreze și să își descopere potențialul artistic. Sperăm că după o lună, la finalul Școlii de Vară, câteva sute de mici absolvenți își vor fi descoperit talentul aici și vor avea un bagaj consistent de cunoștințe și abilități noi, acumulate de la specialiștii pe care am reușit să îi aducem în acest proiect, a spus Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

Atelierele Școlii de Vară Cantus Mundi vor fi conduse de traineri specializați, nume sonore în domeniul muzical, artistic și educațional. În cadrul atelierului dedicat muzicii corale, copiii vor avea ocazia să învețe noțiuni muzicale de bază, beneficiind de imensa experiență a Annei Ungureanu – dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” – și a echipei sale. Zoli Toth – liderul formației Zoli TOTH Project – este cel care a structurat atelierul de percuție, fiecare participant putând explora aici exerciții ritmice care să îl ajute în înțelegerea superioară a fenomenului muzical. La atelierul de mișcare scenică, Ionuț Picincu (Hammer), dansator cu aproape 18 ani de experiență în street dance și balet, împreună cu Sabina Chirilă, vor arăta copiilor cum pot asocia sunetele cu mișcarea. Ioana Rufu, Andreea Corneanu și Maria Alexievici îi vor învăța pe cei mici tainele actoriei. În cadrul atelierului de dezvoltare personală, susținut de Gabriela Maalouf, tinerii cursanți vor avea prilejul de se cunoaște și a se împrieteni prin intermediul jocurilor și activităților propuse de cei doi traineri. Nu în ultimul rând, binecunoscuta cântăreață de jazz Irina Sârbu îi va ajuta pe copii să descopere, în cadrul atelierului de improvizație, maniera în care sunetele pot fi utilizate în mod creativ.

Ca trainer la atelierul de muzică corală îmi doresc ca fiecare copil să ajungă să își exprime emoțiile prin muzică, să își exploreze abilitățile creative și să își atingă potențialul artistic. Ca părinte, sper ca toate activitățile din Școala de Vară Cantus Mundi să fie o experiență frumoasă, prin care fiecare copil să ajungă să descopere lumea magică a muzicii”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Continue Reading

Trending